Savjetovalište o problemu ovisnika

SAVJETOVALIŠTE ZA OVISNIKE I ČLANOVE NJIHOVIH OBITELJI

Neki članovi Kristove crkve Rijeka su nažalost u svojem životu prošli tragediju ovisnosti. Ne samo da su takvim načinom života nanijeli bol sebi već i svojim obiteljima. Zahvaljujući velikoj milosti Oca koji ljubi u Kristu su pronašli izlaz i riješenje svojega stanja.
Danas smo u zajedništvu blagoslovljeni ljudima i s takvim iskustvom, a oni svojim iskustvom žele pomoći onima koji se osobno nalaze i problemu ovisnosti ili imaju osobu ovisnika u svojoj obitelji.

SVJEDOČANSTVA

Uspješno smo prošli rehabilitaciju i vratili se kao novi ljudi. Naši životi danas govore: IZLAZ POSTOJI!. Tijekom drogiranja pomalo smo gubili roditelje, obitelj i sve one koji su nas voljeli.

Davor: imam 35godina, živim i radim u Rijeci. Kao mladi momak u 16-godini napustio sam školu i krenuo “trbuhom za kruhom”; što će se kasnije pokazati ne-mudrom odlukom.
Put me odveo u trogirski škver gdje sam započeo karijeru brusača i pjeskara. Kako sam već sa 14-godina ušao u svijet eksperimentiranja s drogama vrlo brzo sam završio na heroinu u začaranom krugu gdje bez droge ne možeš funkcionirati. Moraš na svaki način zaradit za nju.
Moja slijedeća etapa bio je posao na brodu kao mogući bijeg od droge, ali s dobrim primanjima droga je pronašla mene, pa čak i u dalekoj Kini.
Shvatio sam da pobjeći ne mogu da jednostavno nemam kapacitet za borbu sa takvim protivnikom.
Po povratku u Rijeku zaposlio sam se na postavljanju kablovskih antena , vatrodojavnih centrala, alarmnih sustava i uz pomoć zamjenske terapije sve je naizgled funkcioniralo, ali heroin je kao gazda, uvijek nadgledavao svoga roba i došao je po svoje. Vrlo brzo umjetno sagrađeni život ponovo se urušio, samo ovoga puta nije ništa ostalo stajati..

Od vrijednog i radišnog momka koji je uvijek bio spreman dati ruku postao sam: prevarant, lažov, osoba koja je spremna učiniti gotovo sve da bi namirila svoju potrebu.

Srušen bez želje za životom završio sam u Reto Centru u Splitu gdje sam shvatio da sam prevaren od samog vraga i da je život nešto više.
U centru sam naučio puno toga raditi: farbanje, popravak bijele tehnike, kuhanje itd. Milošću Božjom oslobođen sam i od heroina. Isus mi je u svojoj ljubavi dao i drugu priliku.
Po izlasku iz zajednice krenuo sam tražiti posao, i tu su nastali problemi jer u mojem gradu gdje većina ljudi zna tko sam ili imaju prijatelje koji te poznaju, vrata se zatvaraju zbog predrasuda da si isti onaj stari, te da će na neki način i oni ostati prevareni.

Iako sa dosta iskustva u zanatskim radovima, jednostavno nisam mogao dobiti priliku, čak sam jednom obrtniku ponudio da me uzme na 15 dana bez plaće pa ako zadovoljavam da onda napravimo ugovor, ali ni od toga nije bilo ništa.

Danas imam želju pomagati drugima kao što su i meni jednom pomogli bivši ovisnici. Sjetio sam se Kristovih riječi: “Žetva je velika, a radnika je malo”.
Znam da je Bog prepoznao moje spremno srce i dao mi drugu priliku.
Davor

Jelena je bila prava princeza u obitelji, rođena kao prvo dijete i prva unuka. Tako je bilo u vrtiću i u školi, imala je prijateljice i bila je prihvaćena u društvu. U 4.razredu srednje škole počeli su problemi. Pušenje trave, agresivno ponašanje, izlasci… S drogom su došli i sukobi u kući. Laži, krađe i agresivno ponašanje nisam mogla tolerirati. Dobila je uvjet ili liječenje ili van iz kuće. Izabrala je ovo drugo. Obitelj joj je zatvorila vrata, dogovor je bio da joj ne popuštamo niti u jednom trenutku.

Bio je to najteži period za sve nas. Tražila sam pomoć sa svih strana, kucala na sva vrata: policije, sudova, psihijatrije i svih institucija koje su putem medija obećavale roditeljima pomoć u borbi protiv ovisnosti, ali pomoć nisam dobila.

Na liječenje su je motivirali bivši ovisnici. Njihovi promijenjeni životi i njoj su dali nadu da postoji izlaz iz pakla droge. Liječenje je provela u kršćanskom rehabilitacijskom centru, Reto centru. Upoznala je Istinu koja je oslobodila njen život od ovisnosti.

Danas je potpuno nova osoba. Ponosna sam na nju i mogu reći da je ona moja zvijezda koja me dovela do pravih životnih vrijednosti.
Poručila bih roditeljima koji znaju da im dijete ima problem s drogom, da ne posustaju pred djecom, da ne nasjedaju na njihove laži, te da pred djecom imaju svoj čvrsti stav o drogi. Neka roditelji ne popuštaju djeci nadajući se da će se sami izvući.
Mama Tamara

TREBA SMOĆI SNAGE I REĆI NE DROGI I OVISNOSTIMA.

Ako se borite protiv ovisnosti, nemojte se predati.
Spremni smo vam pomoći.
Naša borba nije bila laka, ali pronašli smo put do pobjede.
Nazovite nas na:

098 906 4285,

091 500 3637

“Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“ – Isus
Matej 15.28 -Biblija