Prenoćište Košuta

Vjerujemo u vrijednost obitelji. Nastojimo stvoriti ozračje koje parove podržava u najvažnijoj životnoj zadaći – podizanju obitelji. U skladu s time uredili smo dio prostora crkve u prenoćište s namjerom da primimo majke čija djeca dolaze na liječenje u dječju bolnicu ‘Kantrida’.

Prenoćište ‘Košuta’ nudi lijep i ugodan ambijent, četiri spavaće sobe sa dva ležaja, dnevni boravak s kuhinjom, dva toaleta i dvije tuš kabine te centralno grijanje. Za održavanje čistoće i komoditeta prostora, kao i za doček i smještaj majki brinu se sestre u crkvi, koje su također na raspolaganju za duhovnu pomoć, razgovor i utjehu.

Prenoćište je prvenstveno namijenjeno majkama, međutim moguće je u odvojenom prostoru primiti i dvoje do troje očeva, ukoliko se za to ukaže potreba.

Smještaj nema fiksnu cijenu, već se troškovi boravka pokrivaju iz dobrovoljnog priloga kojeg ostavljaju korisnici prema svojim mogućnostima.

Naziv ‘Košuta’ prenoćište je dobilo prema vjernici spomenutoj u Djelima apostolskim, Tabiti -čije ime znači košuta, a za koju Sveto pismo govori da joj se život sastojao samo od djela ljubavi i djela milosrđa. Težeći za istim djelima, vjerujemo da će Gospodin blagosloviti ovu službu u nastajanju te da će ‘Košuta’ mnogim majkama biti na korist i pomoć u njihovoj potrebi biti blizu svojeg djeteta.

Obitelj je temelj našeg društva te se ovom službom nastoji omogućiti da ona ostane što povezanija u teškim okolnostima poput bolesti.

Za daljnje informacije obratite se na:

Mobitel: 099 690 2418
E-mail: kosuta.ri@gmail.com