Vizija i temeljne vrijednosti

“Biti kršćanin je više od trenutačnog obraćenja; to je svakodnevni proces u kojem sazrijevamo u tome da sve više i više postajemo slični Kristu ” – Billy Graham

Svaka mjesna Crkva ima svoj etos (vrijednosni sustav) i osjećaj identiteta. Možete upoznati i razumjeti naš vrijednosni sustav ako pregledate cijelu našu internetsku stranicu ili ako nas osobno upoznate. U ovom dijelu želimo istaknuti sedam ključnih vrijednosti koje prate rast zajednice.

Naša vizija
Vidjeti Isusa u svoj ljepoti Njegove osobe i savršenstvo Njegovog djela, te Ga predstaviti kroz popovijednje evanđelja.

Naše temeljne vrednote
Služiti iz počinka.
Možemo biti korisni i učinkoviti prema van zato jer imamo Božji mir i počinak u našoj nutrini. Služiti iz počinka (prebivanja) nije nedjelovanje, već Duhom vođeno djelovanje.

Ljudi
Volimo i poštujemo svaku osobu jer svako od nas znači Gospodinu. U svemu što činimo nastojimo proslaviti Boga i poštovati čovjeka.

Izvrsnost
Nastojimo u izvrsnosti u svemu što činimo jer imamo um i Duh Kristov.

Ključni moment
Trudimo se biti inovativni i uvijek okrenuti prema potrebama. Osluškujemo vrijeme, ali smo usidreni za Stijenu.

Poštivanje
Odnosimo se jedni prema drugima sa čašću i poštovanjem. Cijenimo jedni druge u njihovim službama i odgovornostima te slijedimo vodstvo.

Djelovanje na evangelizaciji
Matej 5:14–16
“Vi ste svjetlo svijetu. Nije moguće sakriti grad koji leži na gori. Ne žeže se svijeća da se stavi pod varićak, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.“

Utjecati na svijet stavljanjem Božje prelijevajuće ljubavi u djelovanje – to je poziv evangelizacije Kristove Crkve Rijeka.

U životu Crkve ne ostaje sve isto. Način na koji Crkva služi društvu u okruženju mora se neprekidno prilagođavati. Naravno, poruka Biblije se ne mijenja, a ne mijenjaju se niti načela Biblije koja uređuju život Crkve. Međutim, učinkovitost našeg uključivanja u društvo mora se pažljivo razmatrati. Mi vjerujemo da se procesom prilagodbe promjenama u društvu treba upravljati na brižljiv i strpljiv način. Napredak se nikad ne treba mjeriti na način da se suprotstavlja prošlosti.

U zajedništvu Kristove crkve podupiremo veći broj različititih službi i aktivnosti. Na sljedećim ćemo vam stranicama dati uvid u različite službe koje vršimo. Sve aktivnosti pokrenute su od strane članova crkve.

Zaista smo uvjereni da bi crkveno zajedništvo svakom pojedinom članu trebalo pružiti priliku služiti Isusu Kristu. Crkva nije dobavljač službi osmišljenih kako bi privukle korisnike, već okruženje u kojem ljudi imaju priliku služiti.

Želimo biti djelotvorni u donošenju evanđelja svim narodima. Ne želimo samo „isporučiti poruku“, već želimo pokazati obilnu ljubav našega Gospodina Isusa Krista, i vidjeti dragocjene živote dotaknute i promijenjene po Njegovoj milosti!

Dobra vijest o Kristu je jednostavno predobra da bi smo je zadržali za sebe!

Privilegija nam je i čast da imamo mogućnost dijeliti naše blagoslove sa našim sugrađanima i potrebitima. Vjerujemo da je On proslavljen kroz svjedočanstvo dobrih djela.

U temama sa strane možete više saznati o djelotvornoj ljubavi Kristove Crkve.