Zdravlje i iscjeljenje

A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.
Izaija 53:4–5

Ako zbilja u vama stanuje Duh onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih, onaj koji uskrisi Krista Isusa od mrtvih oživit će i vaša smrtna tjelesa po svome Duhu koji stanuje u vama
Rimljanima 8:11

Tad će sinut poput zore tvoja svjetlost i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Jahvina bit će ti zalaznicom.
Izaija 58:8

Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi i on ih istrže iz svih nevolja. Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne.
Psalam 107:19–20

Ne, umrijeti neću nego živjeti i kazivat ću djela Jahvina.
Psalam 118:17

On koji »osobno« u svom tijelu naše »grijehe uznese na križ« da mi, umrijevši svojim grijesima, živimo pravednosti; On čijim ste modricama izliječeni.
1. Petrova 2:24

Ljubljeni, želim ti u svemu dobar uspjeh i zdravlje, kao što je tvoja duša dobro.
3. Ivanova 1:2

Jer zakon duha života u Kristu Isusu oslobodio me od zakona grijeha i smrti.
Rimljanima 8:2

On, kad iziđe iz lađice, vidje silan narod i sažali se nad njim te mu ozdravi bolesnike.
Matej 14:14

Ovi ga zamoliše da im dopusti samo dotaknuti se skuta njegove haljine. I ozdraviše svi koji ga se dotakoše.
Matej 14:36

Lopov ne dolazi, osim da ukrade, zakolje i uništi. — Ja sam došao da ovce imaju život i da ga imaju u izobilju.
Ivan 10:10

Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja.
Jeremija 17:14

Isus je obilazio po svoj Galileji učeći u tamošnjim sinagogama, propovijedajući Radosnu vijest o Kraljevstvu te ozdravljujući svaku vrstu bolesti i nemoći u narodu.
Matej 4:23

Jer Jahve je zaklon tvoj, Višnjega odabra sebi za okrilje. Neće te snaći nesreća, nevolja se neće prikučiti šatoru tvojemu.
Psalam 91:9–10

Sine moj, pazi na moje riječi, prigni uho svoje mojim besjedama. Ne gubi ih nikad iz očiju, pohrani ih usred srca svoga. Jer su život onima koji ih nalaze i ozdravljenje svemu tijelu njihovu.
Izreke 4:20–22

Kad je pala večer, dovedoše mu mnoge opsjednute. On riječju istjera duhove i sve bolesnike izliječi. Tako se ispuni riječ proroka Izaije: ‘On slabosti naše uze i ponese naše bolesti’.
Matej 8:16–17

Kako to doznade Isus, ukloni se odande, a mnogi pođoše za njim. On ih je ozdravljao. Matej 12:15

Ali kad to doznade narod, pođe za njim. On ih primi te im je govorio o kraljevstvu Božjem i ozdravljao sve koji su trebali ozdravljenja.
Luka 9:11

Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: pomoću mog imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno, neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!
Marko 16:17–18

Najednom pristupi neki gubavac, pade pred njim ničice i reče: »Gospodine, ako hoćeš, možeš me ozdraviti.« Tada Isus pruži ruku i dotače ga se govoreći: »Hoću. Ozdravi!« I odmah bi izliječena njegova guba.
Matej 8:2–3

Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje.
Psalam 103:2–3

Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat mu spasenje svoje.
Psalam 91:16

Evo, ja ću zaliječiti njihovu ranu, ja ću ih iscijeliti i ozdraviti i pružiti im obilje istinskoga mira.
Jeremija 33:6

Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti – riječ je Jahvina.
Jeremija 30:17

Izvede ih sa srebrom i zlatom; u plemenima njinim bolesnih ne bješe.
Psalam 105:37

Iskazujte štovanje Jahvi, Bogu svome, pa ću blagoslivati tvoj kruh i tvoju vodu i uklanjati od tebe bolest. U tvojoj zemlji neće biti pometkinje; ja ću učiniti punim broj tvojih dana.
Izlazak 23:25–26